Koulutus

Etelä-Suomen judo ry tarjoaa koulutuspalveluita, jotka ovat kaikkien Suomen Judoliiton jäsenien käytössä.

Koulutus keskittyy Judoliiton virallisiin koulutusjärjestelmän mukaisiin koulutuksiin, mutta myös muuta koulutusta voidaan tarpeen mukaan järjestää. Judoliiton koulutusjärjestelmästä Etelä-Suomen judo ry kouluttaa erityisesti 1-tason koulutuksia, joista on lisätietoa alla.

1-tason koulutukset ovat jokaisen judokan peruskoulutuksia, ja jotkut niistä tulee judokan suorittaa vyöarvojärjestelmässä edetäkseen. 1-tason koulutuksia järjestetään Judoliiton jäsenseuroissa seurakouluttajien sekä aluekouluttajien toimesta. 1-tason koulutuksia järjestävät myös liikunnan aluejärjestöt.

Judoliiton 1-tason koulutukset:
Judon perusteet 15h
Oppimisen ja opettamisen perustaidot Judossa 15h
Peruskurssiohjaajakoulutus 15h

Dan-kollegion tammikussa 2014 voimaan tulleissa graduointisäännöissä esitetyssä esimerkinomaisessa urapolussa esitetään, että Judon perusteet -koulutus suoritettaisiin ennen vihreän vyön suorittamista ja Oppimisen ja opettamisen perustaidot judossa -koulutus ennen ruskean vyön suorittamista.

Kun judoka on suorittanut yhteensä 50 tuntia 1-tason koulutusta ja 50 tuntia käytännön ohjausta tatamilla, voi hän täyttää Judoliiton sivuilla 1-tason tasotodistushakemuksen.

 

Koulutuksista ilmoitetaan yhdistyksen internetsivuilla.

Suomen Judoliiton jäsenseurat voivat myös tilata Etelä-Suomen judo ry:n kouluttajia vetämään seuralleen koulutusjärjestelmän mukaisia koulutuksia. Voitte kysellä koulutuksista esimerkiksi Yhdistys -sivulta löytyvällä palautelomakkeella.

Yhdistyksen koulutustoimintaa koordinoi Katri Maijala. Yhdistyksen kouluttajina toimivat Judoliiton kouluttajat Katri Maijala, Taavi Forssell, Johanna Sivunen, Ari Tervo, Harri Hagman ja Niina Nikulainen.

Viveka ja Venla Meidokanilta jo toista kertaa Judon perusteet -koulutuksessa. "Tultiin uudelleen, koska ensimmäisessä koulutuksessa oli niin kivaa. Turvallisuusasiat ja kata harjoittelumuotona jäivät mieleen. Jokainen koulutus on vähän erilainen ja saatiin hyvää kertausta kun tultiin uudelleen".