Peruskurssiohjaajakoulutus 14.-15.5.2022 Helsinki

Kuva: Sami Erjansalo

Koulutus siirretään syksyyn 2022 vähäisen osallistamäärän takia.

 

Judon markkinointia uusille harrastajille! Näin opetan judoa helposti erilaisille judon aloittajille. Nyt osaan suunnitella judon peruskurssin. Osaan ohjata erilaisia peruskurssiryhmiä.

 

Kiinnostuitko? - Tervetuloa mukaan peruskurssin ohjaajakoulutukseen! Koulutus on Judoliiton koulutusjärjestelmän täydennyskoulutus.


Etelä-Suomen judo ry järjestää

PERUSKURSSIOHJAAJAKOULUTUKSEN 14.-15.5.2022 Helsingissä

 

Aika ja paikka: Lauantai 14.5.2022 klo 10:00-17:00 ja sunnuntai 15.5.2022. klo 09:00-15:00. Hontai Judon dojo, Valokaari 10, Helsinki. Katso saapumisohjeet täältä.

Alustava aikataulu:

Lauantai 14.5.2022

10:00 – 10:30   Koulutuksen avaus ja esittely

10:30 – 11:30   Peruskurssin erilaiset kohderyhmät. Millaisia ryhmiä seuraani toivotaan. Kuka ohjaa ja ketä?

11:30 – 12:00   Mainontaa ja markkinointia oikealle kohderyhmälle. Ryhmätyö.

12:00 – 13:00   Lounas

13:00 – 14:00   Mainontaa ja markkinointia oikealle kohderyhmälle. Ryhmätyö. Jatkuu

14:15 – 15:00   Edellisten aiheiden ryhmätöiden esittelyt

15:15 – 17:00   Helppoa tekniikkaopetusta – ukemista ukigoshiin

 

Sunnuntai 15.5.2022

09:00 – 10:15   Peruskurssin kausi- ja tuntisuunnitelman laatiminen

10:30 – 11:00   Erilaisten ryhmien ohjaamisen periaatteita – muksut, juniorit, nuoret, aikuiset, kilpailijat, kuntoilijat, seniorit, erityistä tukea tarvitsevat

11:00 – 12:00   Lounas

12:00 – 13:00   Eettinen näkökulma, ohjaajan tukimateriaalit 

13:15 – 14:45   Peruskurssilla opettaminen kohderyhmä huomioiden

14:45 – 15:00   Koulutuksen palautekeskustelu ja päätös

 

Sisältö: Koulutuksessa opetellaan harjoitusten ohjaamista ja judon alkeiden opettamista eri kohderyhmille, tehdään peruskurssin kausi- ja tuntisuunnitelmia sekä annetaan ohjeita suunnitelman toteutumisen seurantaan. Osallistujat saavat vinkkejä tekniikoiden opettamiseen eri-ikäisille peruskurssilaisille. Suunnitellaan markkinointia, jolla tavoittaa halutut kohderyhmät. Koulutus sisältää ennakkotehtäviä, luentoja, ryhmätöitä ja opetusharjoituksia. Hyväksytty suoritusmerkintä edellyttää läsnäoloa koko koulutuksen ajan.

 

Ruokailu: Omat eväät (jääkaappi ja mikro löytyy). Molempina päivinä pidetään tunnin ruokatauko, jolloin voi käydä salin lähellä olevissa ravintoloissa lounaalla.

Majoittuminen: Tikkurilasta löytyy erilaisia majoituspaikkoja (AirBnb, Sokos Hotel VantaaForenom Aparthotel Vantaa. Kyydin Tikkurilasta dojolle ja dojolta Tikkurilaan onnistuu. Myös dojolla pystyy muutama majoittumaan, kunhan asiasta sovitaan etukäteen.

Kouluttajat: Etelä-Suomen judon kouluttaja Katri Forssell

Työskentelytavat: Luennot, ryhmätyöt ja harjoitteet tatamilla ja luentosalissa sekä keskustelu.

Kohderyhmä: Nykyiset ja tulevat peruskurssiohjaajat. Alaikäraja koulutukseen on 13 vuotta.

Varusteet: Varustus: valkoinen puhdas judogi, muistiinpanovälineet, judopassi, eväät ja kurssin maksukuitti.

Hinta: Osallistumismaksu 85 euroa maksetaan Etelä-Suomen judo ry:n tilille FI76 4055 0011 7146 52. Käytä maksaessasi viitenumeroa tulossa. Valmistaudu näyttämään maksukuitti koulutuksessa tai lähetä se etukäteen osoitteeseen esjudo.koulutukset [ät] gmail.com vaikka seura maksaisi osallistumismaksun.

 

Ennakkotehtävät:

  • Tee ilmainen Tervetuloa ohjaajaksi -verkkokurssi täällä (arvioitu kesto 35 min-1 h). Kirjoita itsellesi uusista asioista muistiinpanot koulutusta tehdessäsi. Kurssin suoritettuasi saat siitä automaattisesti muodostuvan todistuksen sekä meriitin Suomisportin Sporttitilillesi.
  • Tee ilmainen Vastuullinen valmentajan verkkokurssi täällä (arvioitu kesto 1,5-2 h). Kurssin suoritettuasi saat siitä automaattisesti muodostuvan todistuksen sekä meriitin Suomisportin Sporttitilillesi.
  • Tutustu miten eri judo- ja kamppailuseurat mainostavat eri-ikäisten peruskursseja. Millaisin kuvin, videoin ja lausein kursseista kerrotaan nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa? Miten ne mielestäsi puhuttelevat kohderyhmää? Tuo muistiinpanot mukanasi koulutukseen. Voit myös tuoda kuvan analysoimistasi mainoksista.
  • Tee seurasi peruskurssille mainos ja tuo se mukanasi koulutukseen. Mainoksen esitysmuoto on vapaa eli se voi olla sähköisessä muodossa, tulostettuna tai muutoin tehty. Mainos voi olla myös video tai sen käsikirjoitus.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautumiset alla olevalla ilmoittautumislomakkeella viimeistään sunnuntaina 8.5. Koulutukseen mahtuu 25 osallistujaa. Ole välittömästi yhteydessä järjestäjään, jos et saa automaattista kuittausviestiä sähköpostiisi ilmoittauduttuasi.

Koulutus järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on riittävästi. Koulutuksen järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

 

Koulutuksen tullessa täyteen ennen viimeistä ilmoittautumispäivää, mahdollisia peruutuspaikkoja voi tiedustella ES-judon koulutuskoordinaattorilta sähköpostitse (esjudo.koulutukset [ät] gmail.com) ja ilmoittautua jonottamaan mahdollista vapautuvaa paikkaa (paikkojen jako jonoonilmoittautumisjärjestyksessä).


Lisätietoja koulutuksen sisältöön liittyen antaa Etelä-Suomen judo ry:n koulutuskoordinaattori Katri Forssell, esjudo.koulutukset (at) gmail.com.

Huom! Koulutuksessa saatetaan ottaa valokuvia ja julkaista niitä Etelä-Suomen judo ry:n tai Judoliiton nettisivuilla tai niiden muissa julkaisuissa. Mikäli et halua tulla kuvatuksi, ilmoita siitä etukäteen järjestäjälle.

 

Tervetuloa koulutukseen!