Oppimisen ja opettamisen perustaidot judossa 21.-22.11.2020

Etelä-Suomen judo järjestää oppimisen ja opettamisen perustaidot judossa -koulutuksen Hontai Judon dojolla Suutarilassa

 

"Oppimisen ja opettamisen perusteet" on Judoliiton koulutusjärjestelmän I-tason koulutus, joka on jatkoa I-tason Judon perusteet -koulutukselle. Se on tarkoitettu judokan toiseksi koulutukseksi judouralla. Koulutuksessa pyritään antamaan judokoille ensimmäisiä tietoisia ja testattuja "eväitä" opetella ja opettaa judoa.

 

 

Aika:

Lauantai 21.11.2020 klo 10.00-16.30 ja sunnuntai 22.11.2020 klo 10.00-14:30.

Paikka:

Hontai Judon dojo, Valokaari 10, Helsinki (Suutarila) Dojolle on hieman hankala löytää, joten katso kulkuohjeet: http://hontaijudoclub.com/fi/hontai-judo/yhteystiedot/

 

 

Sisältö:

Oppimisen ja opettamisen perusteet judossa -koulutuksessa opitaan perusasioita oppimisesta ja opettamisesta. Asiat käydään läpi judon oppimisen ja opettamisen näkökulmasta. Tatamilla tehtävissä harjoitteissa keskitytään erityisesti liikkumisen harjoitteluun erilaisissa tilanteissa. Tekniikoiden opettamista tutkitaan opetuksen osittamisen näkökulmasta edeten helposta vaikeampaan. Judokat suunnittelevat ja toteuttavat opetustuokioita pienryhmälle. Opetustuokioita opetellaan arvioimaan ja antamaan palautetta.

Alustava aikataulu:

Lauantai 21.11.2020

10:00-11:45 harjoitus: oppiminen ja opettaminen judossa

11:45-13:00 lounas

13:00 -13:45 teoria: teoriaa oppimisesta ja opettamisesta

13:45 -14:30 teoria: taidon oppimisen vaiheet, palautteenanto

14:45-16:30 harjoitus: taidon oppimisen vaiheet ja palautteenanto käytännössä

 

Sunnuntai 22.11.2020

10:00-11:00 teoria: taidon oppimisen herkkyyskaudet

11:00-12:00 salilla tehtävän harjoituksen purku

12:00-12:30 evästauko ja vaatteitten vaihto

12:30-14:30 harjoitus: taidon opettaminen, yleistaitoliikkeiden opettaminen

 

Koulutukseen ilmoittautujalla tulee olla Judon perusteet -koulutus käytynä ja ikää vähintään 13 vuotta. On suositeltavaa, että ilmoittautujalla olisi vihreä vyö suoritettuna.

Kouluttajina toimivat Suomen judoliiton kouluttajat Taavi Forssell ja Katri Forssell.

Ilmoittautuminen tulee suorittaa viimeistään sunnuntain 15.11.2020 aikana. Ilmoittautumislomake alempana tässä kutsussa. Ole välittömästi yhteydessä järjestäjään, jos et saa kuittausviestiä sähköpostiisi ilmoittauduttuasi.

Koulutukseen otetaan max 18 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos koulutus tulee täyteen ennen viimeistä ilmoittautumispäivää, ilmoittautumislomake sulkeutuu. Peruutuspaikkoja voi tiedustella: esjudo.koulutukset (at) gmail.com

Koronarajoitukset tapahtumassa:

 • Koulutusta ei suositella riskiryhmiin kuuluville.
 • Karanteenissa olevien ei tule missään tapauksessa osallistua koulutukseen.
 • Koulutukseen voi osallistua ainoastaan terveenä. Henkilö, jolla on oireita tai henkilö, jonka lähipiirissä on oireisia, tulee jättää tämä koulutus väliin. Samoin oireettoman , tartunnalle altistuneen henkilön.
 • Osallistujan tulee huolehtia hyvästä hygieniasta: puhdas judopuku, käsien pesu jne.
 • On suositeltavaa, että osallistuja lataa Koronavilkku -sovelluksen. 
 • Luennoillä käytetään kasvomaskia ja harjoitellaan koko koulutus saman parin  kanssa. Halutessaan voi kasvomaskia käyttää myös harjoituksissa.

Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen edellä mainituista syistä, riittää, että ilmoitat siitä ennen koulutusta järjestäjälle (esjudo.koulutukset [ät] gmail.com). Tällöin osallistumismaksu palautetaan sinulle täysi määräisenä. Lääkärintodistusta tai muuta dokumenttia ei tarvita. Muissa tapauksissa noudatamme Judoliiton koulutustapahtumien peruutusehtoja.

Varustus:

puhdas valkoinen judogi, jalkapyyhe, tossut, peseytymisvarusteet, muistiinpanovälineet, ennakkotehtävät, judopassi, eväät ja koulutuksen maksukuitti.

Koulutusmaksu:

75 euroa (sisältää koulutuksen ja materiaalin) maksetaan Etelä-Suomen judo ry:n tilille SP Aktia FI76 4055 0011 7146 52. Käytä maksaessasi viitettä 172093. Maksukuitti tulee esittää joko koulutuksessa tai toimittaa etukäteen ES-judon sähköpostiosoitteeseen esjudo.koulutukset [ät] gmail.com.

 

 

  Koulutuksen ennakkotehtävät löytyvät tämän koulutuskutsun tiedostot -osiosta. Niiden arvioitu suoritusaika on neljä tuntia sisältäen kotisalilla tehtävän ohjausharjoituksen.

   

  Lisätietoja koulutuksesta antaa Katri Forssell, Etelä-Suomen judo ry:n koulutusvastaava, sähköposti: esjudo.koulutukset (at) gmail.com

  Huom! Koulutuksessa saatetaan ottaa valokuvia ja julkaista niitä Etelä-Suomen judo ry:n tai Judoliiton nettisivuilla tai niiden muissa julkaisuissa. Mikäli et halua tulla kuvatuksi, ilmoita siitä etukäteen järjestäjälle.

  Koulutus järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on riittävästi. Koulutuksen järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin. Järjestäjä seuraa jatkuvasti

  Koulutuksen tullessa täyteen ennen viimeistä ilmoittautumispäivää, mahdollisia peruutuspaikkoja voi tiedustella esjudo.koulutukset [ät] gmail.com ja ilmoittautua jonottamaan mahdollista vapautuvaa paikkaa (paikkojen jako jonoonilmoittautumisjärjestyksessä).

   

  Tervetuloa koulutukseen!

   

  Ilmoittautuminen OOP:lle tällä lomakkeella

  Ilmoittautuminen on päättynyt. Voit tiedustella mahdollisia peruutuspaikkoja Katri Forssellilta.