Oppimisen ja opettamisen perustaidot judossa 4.-5.4.2020

Koulutus peruttu Judoliiton ohjeistuksen perusteella Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

 

Etelä-Suomen judo järjestää oppimisen ja opettamisen perustaidot judossa -koulutuksen Hontai Judon dojolla Suutarilassa

 

"Oppimisen ja opettamisen perusteet" on Judoliiton koulutusjärjestelmän I-tason koulutus, joka on jatkoa I-tason Judon perusteet -koulutukselle. Se on tarkoitettu judokan toiseksi koulutukseksi judouralla. Koulutuksessa pyritään antamaan judokoille ensimmäisiä tietoisia ja testattuja "eväitä" opetella ja opettaa judoa.

 

 

Aika:

Lauantai 4.4.2020 klo 9.00-16.30 ja sunnuntai 5.4.2020 klo 10.00- noin 16.00.

Paikka:

Hontai Judon dojo, Lampputie 4, Helsinki (Suutarila) Dojolle on hieman hankala löytää, joten katso kulkuohjeet: http://hontaijudoclub.com/fi/hontai-judo/yhteystiedot/

 

 

Sisältö:

Oppimisen ja opettamisen perusteet judossa -koulutuksessa opitaan perusasioita oppimisesta ja opettamisesta. Asiat käydään läpi judon oppimisen ja opettamisen näkökulmasta. Tekniikoiden opettamista tutkitaan opetuksen osittamisen näkökulmasta edeten helposta vaikeampaan. Judokat suunnittelevat ja toteuttavat opetustuokioita koulutusryhmälle. Opetellaan antamaan palautetta ja arvioimaan opetustuokioita. Opettamisen ja oppimisen teorian lisäksi koulutuksessa tehdään oma judokoulutuspolku ja lisäksi tehdään katsaus Judoliiton ajankohtaisiin asioihin sekä perehdytään ADT-asioihin. Koulutus painottuu tatamiharjoitteluun, ja hyväksytty suoritusmerkintä edellyttää läsnäoloa koko koulutuksen ajan.

Alustava aikataulu:

Lauantai 4.4 klo 9:00-16:30

9:00 – 10:45 harjoitus 1: oppiminen ja opettaminen judossa

11:00 – 11:45 teoria 1: teoriaa oppimisesta ja opettamisesta

11:45 – 12:45 lounas

12:45 – 13:15 teoria 2: oma judokoulutussuunnitelma, oppimisympäristö

13:15 – 14:00 teoria 3: taidon oppimisen vaiheet, palautteenanto

14:15 – 16:30 harjoitus 2 (tatami): taidon oppimisen vaiheet ja palautteenanto käytännössä

 

Sunnuntai 5.4. klo 10:00- noin 16:00

10:00 – 12:00 harjoitus 3 (tatami): taidon opettaminen, yleistaitoliikkeiden opettaminen

12:00 – 13:00 lounas

13:00 – 14:00 teoria 4: adt, taidon oppimisen herkkyyskaudet

14:00 – 16:00 harjoitus 4 (tatami): kurssilla opittu käytäntöön

 

Koulutukseen ilmoittautujalla tulee olla Judon perusteet -koulutus käytynä ja ikää vähintään 13 vuotta. On suositeltavaa, että ilmoittautujalla olisi vihreä vyö suoritettuna.

Vetäjinä toimivat Suomen judoliiton kouluttajat Taavi Forssell ja Niina Nikulainen.

Ilmoittautuminen tulee suorittaa viimeistään sunnuntain 29.3.2020 aikana. Ilmoittautumislomake alempana tässä kutsussa. Ilmoittautumisen yhteydessä saat ennakkotehtävät (osa löytyy tämän kutsun alaosasta). Ole välittömästi yhteydessä järjestäjään, jos et saa kuittausviestiä  sähköpostiisi ilmoittauduttuasi.

Koulutukseen otetaan max 25 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos koulutus tulee täyteen ennen viimeistä ilmoittautumispäivää, ilmoittautumislomake sulkeutuu. Peruutuspaikkoja voi tiedustella: esjudo.koulutukset (at) gmail.com

Jos joudut peruuttamaan osallistumisesi, muista aina ilmoittaa peruutuksesta ensi tilassa järjestäjälle! Peruuttamatta jätetty ilmoittautuminen laskutetaan Judoliiton peruutusehtojen mukaisesti.

Varustus:

puhdas valkoinen judogi, jalkapyyhe, tossut, peseytymisvarusteet, muistiinpanovälineet, ennakkotehtävät, judopassi, eväät ja koulutuksen maksukuitti.

Koulutusmaksu:

75 euroa (sisältää koulutuksen ja materiaalin) maksetaan Etelä-Suomen judo ry:n tilille SP Aktia FI76 4055 0011 7146 52. Käytä maksaessasi viitettä 171913 Maksukuitti tulee esittää joko koulutuksessa tai toimittaa etukäteen ES-judon sähköpostiosoitteeseen esjudo.koulutukset [ät] gmail.com.

 


Lisätietoja koulutuksesta antaa Katri Forssell, Etelä-Suomen judo ry:n koulutusvastaava, sähköposti: esjudo.koulutukset (at) gmail.com

Huom! Koulutuksessa saatetaan ottaa valokuvia ja julkaista niitä Etelä-Suomen judo ry:n tai Judoliiton nettisivuilla tai niiden muissa julkaisuissa. Mikäli et halua tulla kuvatuksi, ilmoita siitä etukäteen järjestäjälle.

Koulutus järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on riittävästi. Koulutuksen järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Koulutuksen tullessa täyteen ennen viimeistä ilmoittautumispäivää, mahdollisia peruutuspaikkoja voi tiedustella esjudo.koulutukset [ät] gmail.com ja ilmoittautua jonottamaan mahdollista vapautuvaa paikkaa (paikkojen jako jonoonilmoittautumisjärjestyksessä).

 

Tervetuloa koulutukseen!