Judon perusteet yön-yli-leirinä - kokemuksia Chikaralta

27.5.2022

Koulutuksen ryhmäkuva
Koulutuksen ryhmäkuva

Etelä-Suomen Judo järjesti judoseura Chikaran tilauksesta Judon perusteet -koulutuksen 14.-15.5. seuran salilla. Seura yhdisti koulutukseen myös judoleirin. Alla Chikaran edustajan Teemu Polon mietteitä.

"Chikara-sali ei juurikaan nukkunut pari viikonloppua sitten, kun tatamilla tömisi lauantai-aamusta sunnuntaihin alkuiltaan. Meillä Chikarassa on nuorten ryhmässä kehittymässä uusi satsi vihreävöitä, jotka tarvitsivat Judon perusteet-kurssin osaamisen, ja samalla ideoitiin siitä yön-yli viikonloppuleiri.

Osallistujia oli vain omasta seurasta, lähinnä yhdestä ryhmästä, 23 oppilasta, kaksi ryhmän vetäjää apuna ja kouluttaja. Oppilaat olivat lähes poikkeuksetta 10-14v nuoria, jotka olivat harjoitelleet yhdessä pääosin jo vuosikausia. Tämä oli heidän ensimmäinen yön-yli leiri.

Ohjelma koostui virallisesta Judon perusteet-kurssista (15 h) ja lauantai-illan muusta ohjelmasta. Heti lauantain koulutuspäivän jälkeen lähdimme tankkaamaan läheiseen Naughty Burgeriin ja sieltä Linnanmäelle parin tunnin ulkoilulenkki. Dojolle palattuamme analysoimme hetken kisavideoita, jonka jälkeen oli vapaata ohjelmaa - pääosin lautapelejä, leffan katsomista porukalla, ja tietenkin iltapalaa. Sunnuntaiaamuna avattiin hengitysteitä kevyellä puolen tunnin ulkoilulla ja jumpalla ennen koulutuksen alkamista.

Leirin mahdollisti omalta osaltaan vanhempien aktiivisuus leirin käytännön järjestelyissä, jolloin ryhmän vetäjät pystyivät keskittymään toimintaan tatamilla. Myös ABB:lta saatu avustus ohjattiin tähän, kiitos siitäkin.

Nuorilta saadun palautteen mukaan tätä halutaan heti ja lisää - osan mielestä tämä oli parasta judossa tähän asti. Eiköhän niitä tässä järjestetä, viimeistään OOP-leiri vuoden parin päästä.

Kiitos vielä kerran Espoon urheilijoiden kouluttajalle Seppo Orjasniemelle ja vanhemmille!"